Rundvlees hachee

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3 / 5)
  • 0xGedeeld
  • 4Porties
  • 3 uurBaktijd
  • 30 minutenBereidingstijd
  • Wachttijd
Print recept

Rundvlees hachee

Heerlijk gerecht, gemakkelijk te maken, maar kost wel wat tijd


Ingredienten

Benodigdheden

Stap voor stap

  • Laat het vlees minimaal een half uur, maar liever een uur, op kamertemperatuur komen.

    Snij de uien in grove stukken en snij de penen in plakjes. Verhit de olijfolie en bak hier daarin in het vlees. Bak het vlees op een hoog vuur mooi bruin, kleur is smaak. Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak. Haal het vlees uit de pan, voeg eventueel nog een beetje olie toe en bak de uien tot ze beginnen te verkleuren. Blus af met de bouillon en voeg er de azijn, suiker, laurier en kruidnagels aan toe. (doe de kruidnagels in een thee-ei of zakje om ze later makkelijk terug te vinden of wrijf ze fijn met een vijzel) Verwarm de bouillon. Voeg het vlees weer toe en breng alles tegen de kook aan en zet het met de deksel op de pan op een heel laag vuur. 

    Laat het vlees in ongeveer 3 uur rustig gaar stoven. Roer tussendoor even om aanbranden te voorkomen. 

    Meng een half kopje water met de bloem en giet dit al roerende bij het vlees. Laat dit 5 minuten of langer doorkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Hou je van een dikke saus dan kun je eventueel meer bloem toevoegen. Blijf goed roeren als de bloem eenmaal is toegevoegd. Serveer de hachee met gekookte aardappelen en rode kool of met rijst.