Snijd de de boter in blokjes. Kneed de bloem, de basterdsuiker en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Splits de eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker en het citroensap. Klop hier de rest van de eieren doorheen. Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis.
Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg.
Vulling:
Schil de peer en verwijder het klokhuis, halveer/kwart (of maak kleine stukjes). Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem
Pers de citroen uit. Smelt de boter en roer dit door 90 gr suiker en het citroensap. Klop hier 2 eieren doorheen.
Verspreid het eiermengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren
Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.