Peren taart

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5 / 5)
  • 1xGedeeld
  • 10Porties
  • 45Baktijd
  • 40 tot 60Bereidingstijd
  • 30Wachttijd
Print recept

Peren taart

Lekkere peren taart


Ingredienten

Benodigdheden

Springvorm
Mixkom
Mixer
Deeg haken
Mes
Weegschaal
Pan
Theelepel
Eetlepel
Oven
Huishoudfolie
Koelkast
Kookwekker of timer
Dunschiller
Scherp mesje
Deegroller
2 kleine bakjes om spullen in af te wegen
Mes om boter klein te maken

Stap voor stap

  • Bodem:

    1. Snijd de de boter in blokjes. Kneed de bloem, de basterdsuiker en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Splits de eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker en het citroensap. Klop hier de rest van de eieren doorheen. Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis.
    3. Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg.

    Vulling:

    1. Schil de peer en verwijder het klokhuis, halveer/kwart (of maak kleine stukjes). Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem
    2. Pers de citroen uit. Smelt de boter en roer dit door 90 gr suiker en het citroensap. Klop hier 2 eieren doorheen.
    3. Verspreid het eiermengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren
    4. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.