Hachee met vijfkruidenpoeder en gember

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4 / 5)
  • 1xGedeeld
  • 4Porties
  • 3 uurBaktijd
  • 30 minBereidingstijd
  • 0Wachttijd
Print recept

Hachee met vijfkruidenpoeder en gember

Heerlijke hache die je met rijst of romige aardappelpurree kunt eten. Met rode kool is het ouderwets lekker.


Ingredienten

Benodigdheden

Stoofpan
Snijplank
scherp mes
fijne rasp

Stap voor stap

  • Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het rondom bruin in de boter. 

    Voeg ui, knoflook en gember toe en bak dat een paar minuutjes mee.

    Schenk er de bouillon bij en voeg de kruidnagel, laurier, tijm en 5-kruidenpoeder toe.Breng dit tegen de kook aan en laat 2,5 a 3 uur op rustig vuur sudderen, roer af en toe een keer door.

    Meng in een kommetje de bloem met de boter tot een bolletje en voeg die in stukjes door het stoofvocht zodat het gaat binden. Laat dan nog een minuut of 10 doorstoven en de pan kan op tafel. Eet smakelijk!