Gemakkelijk, gezond en heel erg lekker.
Dep de blokjes tofu goed droog met keukenpapier. Meng 4 eetlepels sojasaus met het limoensap en de rode peper, schep de tofu erdoor en laat 5 minuten marineren.
Blancheer de peultjes in ruim kokend water met 1 eetlepel zout 1 minuut en laat goed uitlekken.
Kook de mie volgens de verpakking.
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan en schud op een bord.
Verhit een wok goed voor en voeg de olie toe.
Neem de tofu uit de marinade en bak bruin in 3 minuten. Roerbak de champignons 3 minuten mee. Voeg steeds een handvol spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Giet de mie af en laat goed uitlekken. Doe de mie en peultjes in de wok en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de resterende 2 eetlepels sojasaus, de rijstwijn en peper naar smaak toe.
Verdeel de chow mein over 4 kommen, druppel er de sesamolie over en bestrooi met het sesamzaad.
- Laat voor kinderen de rijstwijn en sesamolie eventueel weg